2016

Tesla Model X

1 014 200 kr

Efter Teslas stora framfart med sin Model S i spetsen släpper nu den amerikanska biltillverkaren en helt ny modell, som bygger på samma koncept, en elbil med prestanda.
Model X heter det nya tillskottet och den har en hel del spännande finesser, precis som vi är vana att se Tesla. Det är en 7 sitsig SUV det handlar om, och det är nog utan tvekan en av dem snabbaste i sitt slag. Med den största motorn tar du ”familjebilen” 0 till 100 lika snabbt som en Porsche 911 GT3 3.8, skillnaden är att Teslan går helt på el och blåser iväg miljövänligt!

Andra saker som gör Model X till något helt ut över det vanliga är den stora panoramavindrutan och inte minst dörrarna som öppnas som ”Falcon Wings” eller falkvingar som man kan översätta det till. Dörrarna underlättar det att kliva in i bilen längst bak då en del av taket följer med dörrarna uppåt.
Bilen känns väldigt futuristiskt både rent utseendemässigt och sett utifrån alla smarta funktioner, t.ex att mittenradens stolar glider fram elektroniskt när man kliver in på tredje sätesraden.

Eftersom det är en elbil så behövs inget motorrum, det innebär att man har en bagagelucka både fram och bak, vilket är en en stor fördel när bilen är fullsatt.
Priset för 7-sitsiga versionen börjar från 1 057 600kr och 6-sitsiga 1 046 800kr.

Motorer Omdömen

 INFO
Priset avser bil i standardutförande exklusive eventuella miljöpremier.