I bilkatalogen kan du göra filtrerade sökningar för att anpassa urvalet av bilar.
Vi vill först och främst reservera oss för eventuella fel i biluppgifterna.


Biltyp: Bilens kaross utgör en stor del vilken klass bilen ingår i.


Pris: Alla priser med märkningen ”fr.” betyder ”från” och är grundpriset för grundutförandet.


Årsskatt: Välj mellan skatteklasserna ”billig”, ”mellan”, ”dyr” och ”mycket dyr”. Skatteklasserna är en fingervisning baserad på den genomsnittliga skattekostnaden för en viss bilmodell i olika utföranden, detta på grund av att samma bil kan kosta olika mycket i årsskatt beroende på vilken motor bilen utrustas med bland annat.
Skattefri: 0kr/år i 5 år
Billig: < 1500kr/år
Mellan: 1500 – 2500kr/år
Dyr: 2500 – 4000kr/år
Mycket dyr: 4000 kr/år >


Antal säten: I bilkatalogen kan du filtrera antal säten upp till 9 säten, alltså den maximala gränsen för hur många säten en personbil får ha.


Krocksäkerhet: Vi visar krocktestresultat och graderingar från EuroNcap. Krockresultaten sammanställs till ett betyg i form av stjärnor där 5 är bäst och 1 är sämst.


Högt insteg: Egenskapen ”högt insteg” betyder det samma som namnet säger, en bil med högt insteg. Många äldre har svårt att komma i och ur en låg bil, därför finns detta attribut!


Fyrhjulsdrift: Bilar med svar Ja på denna egenskap betyder att just denna bilmodell är eller kan utrustas med fyrhjulsdrift.
Bakhjulsdrift: Bilar med svar Ja på denna egenskap betyder att just denna bilmodell är eller kan utrustas med bakhjulsdrift.


Elhybrid: Bilar med svar Ja på denna egenskap betyder att just denna bilmodell är eller finns som elhybrid-version.
Elbil: Bilar med svar Ja på denna egenskap betyder att just denna bilmodell är eller finns som elbil-version.
Laddningstid: Än så länge kan du endast se laddningstiden för elbilar, vi jobbar på en lösning för att visa data även för elhybrider.
Räckvidd: Se hur långt du kan åka på en laddning. Vi jobbar på en lösning för att visa data även för elhybrider.


Märke & koncern: Är du den typen som vill ha en bil av ett visst märke eller från en viss koncern? Då är denna sökfunktion perfekt för dig!