Efter ett antal år med kvarlevor från tiden med Ford har nu Volvo gjort en storstädning och skapar en helt ny XC90 från grunden med svensk flagga i fronten.
Resultatet blev en modern lyxsuv med svensk design som utstrålar självsäkerhet och minimalism.

På instrumentbrädan sitter en stor skärm i surfplatteliknande utförande med användarvänligt gränssnitt där b.la. Spotify finns inbyggt.
Mätarhuset/förardisplayen är digital och kan ändra skepnad beroende på inställningar.
Volvo, som för övrigt ligger i framkant vad gäller krocksäkerhet, har tagit fram en ny innovation ”City Safety” som är ett system där bilen förbereder sig för att bromsa på oväntade situationer. Till exempel om en cyklist plötsligt dyker upp framför bilen är bromsarna beredda att reagera snabbt eller bromsa automatiskt om en olycka beräknas kunna inträffa.

Som tidigare är även nya XC90 7 sitsig med formationen 2+3+2, tredje sätesraden känns rymlig och fungerar utmärkt även för större individer.
Förutom ett utstrålande utseende bjuder XC90 på en behaglig körning, mycket körglädje och mycket känsla. Allt känns fräscht och clean.

Den centrala skärmen på instrumentbrädan är av ungefär samma storlek som en iPad. Touchen funkar nästan lika bra som en modern smartphone. Det kan ta ett tag innan man känner sig hemma med gränssnittet, fast när man väl lärt sig går det snabbt att ta sig fram i menyerna. En av de absolut bästa finesserna är att Spotify är integrerat och vill man spela sin favoritmusik på Bowers & Wilkins-högtalare finns det som tillval. För er som inte vet är Bowers & Wilkins en engelskt HiFi tillverkare som gör högtalare med fabulös ljudkvalité. Det kan vara värt pengarna om man är kräsen och inte tummar på ljudupplevelsen.

Testbil

Årsmodell:
Pris: kr

Positivt

Negativt

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

två × 2 =