Plastknappar, plastspakar och plastlist på plastlist.
För dem som gillar den där plastiga känslan är nog Toyota generellt sett den ultimata bilen. Men tro inte att kvalitén går ut över det.
Toyota är känt för att bygga driftsäkra och riktigt bra bilar som i princip alltid kostar mindre än sina tyska konkurrenter.

Toyota Verso passar dig som vill ha en driftsäker bil med hög säkerhet och plats för sju personer. En bil för dig som inte vill hosta upp ytterligare 50 000 till 100 000 kr för en bil med lite mer prestige och lyx (ex. VW Touran, Opel Zafira & Ford S-max) eller 100 000 till 150 000 för att få en fullstor familjebuss.

Bakom ratten stöter man inte på några speciella överraskningar mer än att mätarhuset är centrerad på instrumentpanelen vilket kan vara aningen ovant för vissa, annars är den precis som vilken lågprisbil som helst.
Någon stående ovation för underhållande körupplevelse tillhör inte Toyota Versos vardag, tanken är nog att sex glada passagerare ska stå för underhållningen under resan. Verso går stabilt på motorvägen men vägbuller hörs dessvärre in i bilen ganska väl.
Bilen är lättkörd och är lätt att hantera.

Det som är mindre bra med Verso är att bagagerumsgolvet blir väldigt högt när man fäller baksätena. Rostskyddet är tveksamt, en rostskyddsbehandling kan nog vara att föredra om man vill ha samma rostskydd som en dyrare tysk bil.
Om du köper en Verso ska du inte ta föregivet att det ingår två fjärrstyrda nycklar till centrallåset. Den första nivån ingår två nycklar fast bara en av dem har inbyggd fjärrkontroll.

Sammanfattningsvis, Toyota Verso är en trygg vardagsbil med plats för upp till sju personer, de två extrasätena bak är (precis som övriga konkurrenter) mest lämpade för mindre individer men det går att få in två vuxna om man vill. Att åka i en fullsatt Toyota Verso är såklart en trängre historia än om man jämför med en fullstor familjebuss. Men tänker man sig inte använda den tredje sätesraden dagligen eller under längre sträckor så kan Verso vara en vettig kompromiss.
Flexibel interiör, rymlig och bra på det mesta.

Testbil

Årsmodell:
Pris: kr

Positivt

Negativt

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

femton + 3 =