Nytt, nytt och ännu mer nytt.

Kanske var det på tiden då föregångaren hade rötter från 2003.

2016 släpptes den nya modellen som inte bara skiljer sig utseendemässigt från sin föregångare, den är byggd på den moderna MQB-plattformen vilket resulterade i en helt ny och modern bil.

Nya Touran har växt 4 cm på bredden, 13 cm på längden och blivit drygt en halv centimeter lägre. De nya proportionerna i kombination med en tydlig motorhuv har tonat ner busskänslan betydligt. Den nya designen, som går ut på att få Touran att verka bredare än vad  den egentligen är och visuellt ge bilen en låg tyngdpunkt, har gjort underverk. Resultatet är, en till utseendet sett, slank bil. Men kliver man in i åket ändras uppfattningen. Hög sitthöjd, högt till tak och rymlig är ledorden.

Touran är skapad för att vara en liten 7-sitsig bil, men nya Touran har blivit ”ännu mer” 7-sitsig. De 13 centimeter som utökats på längden har gjort stor skillnad på den tredje sätesraden som nu mera har gott om benutrymme om man håller sams med dem på andra sätesraden. Dessa kan nämligen köra fram sina stolar hela 20 centimeter.

Att åka sju personer är inga problem om resan inte blir allt för lång. Det största problemet för dem som sitter på tredje sätesraden är knävinkeln då sitthöjden bara är någon decimeter från golvet. På den punkten är Touran bättre än en 7-sitsig SUV, men sämre än en fullstor familjebuss. Men tänker man sig inte använda den tredje sätesraden dagligen så kan Touran vara en vettig kompromiss.

Interiören känns rymlig och looken ger ett trendigt intryck, men ingen wow-upplevelse. Det mesta har man redan sett och det är inte mycket nyhetspuls. Men, jämför man med föregångaren så är nyheterna desto fler. Förarpanelen har fått sig en rejäl uppfräschning och det var på tiden. Föregångaren har haft samma panel sedan lanseringen 2003. Säkerhetssystemen är nya, motorutbudet har uppdaterats och det nya infotainmentsystemet som de andra folkvagnarna använder finns nu även i Touran. Det nya systemet gör det möjligt att koppla upp sin smartphone till bildskärmen i bilen och på så sätt får man tillgång till vissa appar som till exempel Spotify och Google Maps. En budgetlösning men det funkar. Bland annat Volvo har Spotify integrerat.

I kupén finns många förvaringsfack för datorer, surfplattor, skor…
Baksätena kan man fälla platt till golvet, något som inte var möjligt i den äldre modellen. 1 857 lådliter går att lasta in när samtliga ryggstöd är fällda vilket står sig bra i konkurrensen men inte bäst. Till exempel Ford S-max rymmer upp till 2 020 lådliter när samtliga ryggstöd är fällda.
Med bara tredje sätesraden fälld rymmer bagaget i Touran 743 liter, vilket är betydligt bättre än Volvo V70 med sina 575 liter.
Även det främre passagerarsätet går att fälla vilket gör det möjligt att skjuta in upp till 2 meter långa paket, inte dåligt för en bil som är 4,53 cm lång.

Trots den rymliga interiören och alla praktiska egenskaper känns Touran som att köra en Golf, ett toppbetyg för en familjebuss med andra ord. Chassit ger i princip samma körkänsla, med tydlig respons på rattrörelser och stabil väghållning även i höga hastigheter. Motorutbudet är generöst och erbjuder pigg körning även med den minsta motorn. Om man inte vill tumma på motorstyrkan finns en GT-version med två motoralternativ: 1.8 liter (bensin) 7-vxl DSG automatlåda med 180hk eller 2.0 liter (diesel) 6-vxl DSG automat med 190hk. 0-100 går på 8,3 sekunder respektive 8,2 sekunder.

Sammanfattningsvis kan man konstatera att Volkswagen Touran är en praktisk och flexibel bil med hög kvalitetskänsla. Kupén sväljer mycket packning för sin storlek, och benutrymmena är bra på samtliga platser. De två sätena på tredje sätesraden är dock främst lämpade för mindre personer men fungerar kortare sträckor även för längre individer.

Testbil

Volkswagen Touran 1.6 TDI DSG7

Årsmodell: 2017
Pris: 319000 kr

Positivt
Bra kvalité, väldisponerad kupé och bra motorutbud. Körkänslan känns mer som halvkombi/kombi än familjebuss.

Negativt
Priset är högre än många konkurrenter och priset plockar på snabbt om man vill ha en trevligare motor och lite "lyx".